Waterbased screenprint is een speciale methode voor het bedrukken van kleding. Hoewel plastisol de meest gangbare methode is, hebben recente technologische ontwikkelingen geleid tot speciale inkten voor zeefdruk.

Het is belangrijk om het onderscheid tussen printen op waterbasis en ontladingsprinten te benadrukken. Printen op waterbasis gebruiken we doorgaans voor lichtgekleurde kleding, zoals wit, lichtblauw, geel en pasteltinten. Terwijl ontladingsprinten wordt toegepast op donkergekleurde kledingstukken, zoals zwart, marineblauw, kastanjebruin en paars.

Waarin verschilt printen op waterbasis van plastisol printen?

Waterbased screenprint is een speciale inkt die door de stof wordt geabsorbeerd, wat resulteert in een zachter en ademender gevoel in vergelijking met plastisol-printen. Het eindproduct voelt bijna alsof er niets is! Bovendien is deze methode milieuvriendelijk, wat het nog aantrekkelijker maakt.

Voor het bedrukken van donkere kledingstukken gebruiken wij ontladingsprint, een variant van printen op waterbasis met extra pigmenten. Dit zorgt ervoor dat de inkt op donkere stoffen kan worden aangebracht, terwijl de superzachte en lichtgewicht afwerking behouden blijft. Een onderlaag brengen we ook aan om de kleuren te laten ‘knallen’. Als je een vintage of vervaagde look wilt bereiken, kunnen we ook direct op het kledingstuk printen.

Bij het gebruik van een Pantone-kleur met inkt op waterbasis zijn er enkele belangrijke overwegingen. De exacte Pantone-kleur komt mogelijk niet overeen met die van plastisol-inkt vanwege variabelen zoals kledingkleurstoffen, de structuur van de stof en de hoeveelheid gebruikte inkt. Hoewel we ons best doen om de gewenste kleur zo nauwkeurig mogelijk te benaderen, kan het nodig zijn om een andere drukstijl voor te stellen als een exacte kleurmatch vereist is.

Wil je meer weten over sublimatieprinten of heb je vragen over onze producten? Neem dan gerust contact met ons op! Of kom eens langs in onze showroom. Ons team staat klaar om al je vragen te beantwoorden en je te voorzien van advies op maat.

Wat kun je van ons verwachten?

Onze veelzijdigheid zorgt voor een enorme diversiteit in tevreden klanten. Hierbij kun je denken aan: bedrijven uit elke denkbare branche, artiesten, bands, influencers en sportclubs. Samen vinden we de items die jouw merk en boodschap écht commercieel versterken. Altijd op basis van budget en wensen. Persoonlijk contact en flexibiliteit vinden wij het meest belangrijk.

  • Méér dan 25 jaar ervaringactief sinds 1999
  • One-stop-shoppingwij verzorgen design, productie én distributie
  • Unieke productenmeer dan 30.000 producten uit voorraad leverbaar
  • Snelle leveringspoedservice is de standaard
  • Duurzaamruime keuze in duurzame promotieartikelen
  • Betrouwbaaraltijd 100% klanttevredenheidsgarantie

Voor wie

Bekijk overzicht

Sample, brochure of advies!

Door onze jarenlange ervaring op dit gebied, stellen wij items samen die volledig passen binnen de ‘look and feel’ van de betreffende persoon of organisatie. Neem gerust contact op met ons voor vrijblijvend advies, onze brochure of sample!

Neem contact op