Op een mooie maandagochtend, afgelopen voorjaar, werd ik gebeld door een klant waar ik al wel eerder wat projecten voor had afgerond. Hij vertelde mij, dat hij voor een Amerikaanse artiest, die vrij plotseling een Europese tournee geboekt had, op zoek was naar een producent voor een complete merchandise-lijn. Maar dat moest dan wel binnen 2 weken worden geleverd in Zweden, met ook nog een lang en vrij Paas-weekeinde tussendoor.

“Uiteraard, geen enkel probleem!” is dan mijn standaard antwoord. Pas daarná kreeg ik de mail met de bestelling, en kan ik pas gaan bedenken hóe we dat dan kunnen bolwerken.

Het bleek inderdaad te gaan om een zeer complete lijn. Diverse modellen T-shirts, met korte én lange mouwen, hoodies, sweaters, beanies, caps, totebags, noem maar op. Uiteraard allemaal voorzien van de nodige bedrukkingen, borduringen, en zelfs geborduurde badges, én in redelijk grote aantallen, én zoals gezegd binnen twee weken.

Gelukkig hebben wij een groot netwerk van betrouwbare leveranciers, en ook onze eigen medewerk(st)ers zijn niet vies van een stapje harder lopen in drukke tijden. Alleen loop je dan in deze tijden al gelijk tegen een zeer vaak vóórkomend probleem aan; beschikbare voorraden. Ik moest dus het textiel bij meerdere leveranciers vandaan halen, waarvan sommige dan in Engeland gevestigd zijn, en dat geeft sinds de Brexit vaak wat vertraging. En die tijd hadden we eigenlijk niet. Gelukkig werd dat redelijk simpel probleem opgelost; de zending moest niet in 1x geleverd worden in Zweden, maar mocht in 5 kleinere porties afgestuurd worden, naar diverse locaties in Europa. Dat scheelde toch weer een paar extra dagen, waardoor ook de Britse aanvoer nog op tijd binnen was om bedrukt te kunnen worden.

Al met al waren we uiteindelijk ruim op tijd klaar, en hebben wij er een mooie nieuwe, zeer tevreden klant bij, voor wie we hopelijk in de toekomst nog veel meer van dit soort leuke projecten mogen realiseren!

 

Meer cases

Bekijk overzicht

Sample, brochure of advies!

Door onze jarenlange ervaring op dit gebied, stellen wij items samen die volledig passen binnen de ‘look and feel’ van de betreffende persoon of organisatie. Neem gerust contact op met ons voor vrijblijvend advies, onze brochure of sample!

Neem contact op