Wat is sublimatie?

Een sublimatieprinter werkt op een unieke manier. Het maakt gebruik van het chemische proces van sublimatie, waarbij een stof direct van vast naar gasvormig gaat, zonder vloeibare fase. Bij het bedrukken van materialen gebruiken we sublimatie  om de print als het ware in het oppervlak van het materiaal te ‘bakken’. Dit gebeurt met hittegevoelige inkt die zich vermengt met het speciaal gecoate materiaaloppervlak. Het resultaat? Levendige, kras- en wasbestendige full-colour prints.

Sublimatie is in veel opzichten eenvoudiger dan het gebruik van een snijplotter. In plaats van elke kleur apart te snijden, pirnten we alles direct op het materiaal. Met een sublimatieprinter kunnen hoogwaardige prints worden gecreëerd die in de coating van het product worden ingetrokken. Het grootste voordeel hiervan is dat de producten was- en krasbestendig zijn! Gedetailleerde prints met veel kleuren zijn geen probleem voor een sublimatieprinter. Hierdoor kunnen bijna alle items worden bedrukt, waaronder mokken, puzzels, sleutelhangers, kleding en andere textielproducten.

Wat is er mogelijk met sublimatie?

Met een sublimatieprinter kun je verschillende materialen bedrukken die kras- en slijtvast zijn doordat de inkt in de coating trekt. Het product moet echter wel voorzien zijn van een polyester coating. In onze winkel vind je voorbehandelde items om direct mee aan de slag te gaan! Let op: donkere artikelen zijn niet geschikt voor sublimatie.

Ook textiel bedrukken met sublimatie is mogelijk, mits de stof voor minimaal 65% uit polyester bestaat en licht van kleur is. Voor donker gekleurd textiel is Sublimatie Flex 202 en een snijplotter nodig voor het contour snijden van de print.

Wil je meer weten over sublimatieprinten of heb je vragen over onze producten? Neem dan gerust contact met ons op! Ons team staat klaar om al je vragen te beantwoorden en je te voorzien van advies op maat. Ook ben je van harte welkom in onze showroom, waar je onze voorbehandelde items kunt bekijken. We kijken ernaar uit om je te helpen bij je sublimatieprojecten!

Wat kun je van ons verwachten?

Onze veelzijdigheid zorgt voor een enorme diversiteit in tevreden klanten. Hierbij kun je denken aan: bedrijven uit elke denkbare branche, artiesten, bands, influencers en sportclubs. Samen vinden we de items die jouw merk en boodschap écht commercieel versterken. Altijd op basis van budget en wensen. Persoonlijk contact en flexibiliteit vinden wij het meest belangrijk.

  • Méér dan 25 jaar ervaringactief sinds 1999
  • One-stop-shoppingwij verzorgen design, productie én distributie
  • Unieke productenmeer dan 30.000 producten uit voorraad leverbaar
  • Snelle leveringspoedservice is de standaard
  • Duurzaamruime keuze in duurzame promotieartikelen
  • Betrouwbaaraltijd 100% klanttevredenheidsgarantie

Voor wie

Bekijk overzicht

Sample, brochure of advies!

Door onze jarenlange ervaring op dit gebied, stellen wij items samen die volledig passen binnen de ‘look and feel’ van de betreffende persoon of organisatie. Neem gerust contact op met ons voor vrijblijvend advies, onze brochure of sample!

Neem contact op